Защо трябва да бъда “Инструктор” по фризьорство, козметика, маникюр и педикюр и по фитнес и какво е предимството за мен?

 

Във всяка професия има невероятни специалисти, майстори в занаята, които могат да изваят необикновена прическа, грим, маникюр, но не могат да предадат правилно и на необходимото ниво знанията и уменията си на други, на курсистите. Нямат необходимите знания по педагогика, по методика, нямат учебна програма. Много често прилагат старото занаятчийско правило “занаят се краде, а не се учи”.

Много са професионалистите, които провеждат производствена практика в курсове към различни Центрове за професионално обучение или самосиндикално водят индивидуални обучения. Малко са, обаче тези, които са запознати с новите Държавни образователни изисквания и с новата специалност “Инструктор”.

Доскоро специалист със средно образование и Свидетелство за квалификация можеше да преподава по специалните предмети, сега тази дейност става възможна само с придобиването на IV-та квалификационна степен в сферата на услугите.

Огромно предимство за специалистите по фризьорство, маникюр и педикюр, козметика и фитнес е възможността да разширят професионалната си дейност, като към досегашната си практика в салона, прибавят допълнителен доход, като хоноруван преподавател към учебен център или учебно заведение, където се изучават специалностите по направление “Фризьорство и козметични услуги”.

Ние винаги подкрепяме желанието за развитие на своите обучаеми и се стремим към индивидуалното им усъвършенстване. Сега предлагаме чудесната възможност на вас професионалистите да добиете професионална квалификация “Инструктор”, избирайки удобната за вас форма на обучение по една от следните специалности:

 

    • Инструктор по фризьорски услуги;
    • Инструктор по козметични услуги;
    • Инструктор по маникюр и педикюр;
    • Фитнес инструктор.