Project Description

Перукерство

Професионалното обучение по „Перукерство“ е подходящо за фризьори, дизайнери, хора работещи в сферата на изкуството и културата, за косплейъри, а и за всички, желаещи да стартират развитието си в тази област.

След успешното му завършване Вие можете да упражнявате професията в дизайнерски студиа, в киното, телевизията, театъра или операта, фризьорски салони или за да стартирате собствен бизнес.

Перуките се използват в ежедневието още от древността като моден аксесоар, средство за прикриване на частична загуба на коса, за удължаване или скъсяване на косата или промяна на естествения ни цвят.

Независимо от повода или случая за носене, перуката е удобен инструмент за шеметна промяна на външността и това обучение ще Ви даде необходимите умения, за да ги изработвате сами.

Център за професионално обучение „Богоя“ провежда обучението на територията на град Варна и град София.

Обучаващите са лица с висока квалификация и практически опит в киното, телевизията и театъра.

Курсовете по „Перукерство“ стартират ежемесечно на 15-то число. Ако желаете да се включите в обучение, можете да се обадите на тел. 0895 776 205 или да ни пишете на email: bogoia_m@abv.bg

КАНДИДАТСТВАЙ

Учебен план по „Перукерство“

Професионалното обучение е част от професия „Дизайнер“ и Ви дава шанс да придобиете знания и умения за изработване на видовете перукерски изделия, изработването на треси и вграждането на коса.

Изработването на перукерско изделие е сложен процес, при който е необходимо да притежавате комплексни знания и умения в сферата на пластичната анатомия, скулптурата, фризьорството, рисуване и композиция и много други.

За тази цел учебната програма е изградена от предмети, даващи Ви компетентности в различни области:

  • Рисуване и композиция. Цветознание. Перспектива.
  • Скулптура
  • Пластична анатомия
  • Проектиране на перуки
  • Фризьорство. Перуки и перукерски изделия.
  • Учебна и производствена практика.
  • Дизайнерски проект
  • Здравословни и безопасни условия на труд
  • Предприемачество – сценичен продукт
  • Икономика на театъра

Обучението се състои от теоритична и практическа част, като част от занятията се провеждат в електронна среда. Учебните материали са осигурени от Центъра.

КАНДИДАТСТВАЙ

Какви документи ще получите след завършване на обучението?

След завършване на обучението по „Перукерство“ Вие получавате:

Удостоверение за професионално обучение по част от професия „Дизайнер“ по Образец № 3-37 на МОН

КАНДИДАТСТВАЙ

Какви са таксите за обучение?

Цената на обучението за придобиване на част от II-ра степен на професионална квалификация по професия „Дизайнер“ в група от минимум 5 /пет/ лица – 1 200 лв.

За професионално обучение по индивидуална учебна програма можете да направите запитване на тел. 052/613071 или моб.тел. 0895/776 205 или на email: bogoia_m@abv.bg

КАНДИДАТСТВАЙ

Какви са кариерните възможности след завършване на обучението?

Придобилите професионална квалификация по „Перукерство“ могат да постъпват на работа като дизайнери на свободна практика, в художествен колектив, работещ по осъществяването на художествен проект, в предприятие, културна институция, дизайнерско или фризьорско студио.

След приключване на обучението по „Перукерство“ можете да надградите своите знания за придобиване на трета степен на професионална квалификация по професията „Дизайнер“.

По-този начин възможностите пред Вас ще се разширят и Вие ще можете да постъпвате на работа на разнообразни длъжности, а именно:

2452-8016 Художник, гримьор; 2452-8017 Художник, приложник; 2452-8019 Художник, сценични костюми; професиите, включени в единична група 3471 Декоратори и търговски дизайнери и други; 3476-3007 Осветител; 3476-3011 Първи асистент, художник на костюми; 3476-3015 Художник, изпълнител на кукли; 3476-3016 Художник, изпълнител на макети; 5141-2002 Гардеробиер; 5141-2003 Гримьор; 5141-2009 Перукер; 5141-2010 Реквизитор; 5141-2011 Фризьор; 7436-1003 Производител, играчки/кукли и пресовани играчки; 7433-2006 Производител, перуки и други, както и допълнени при актуализиране на НКПД.

КАНДИДАТСТВАЙ

Присъедини се към над 1000 Успешно завършили студенти

Имате въпроси? Не се колебайте да се свържете с нас.